Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
31.01.2022
07:17
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
S številke 112 so posredovali 35 klicev za nujno pomoč, med vikendom štirje požari in pomoč oboleli osebi.

Sobota

Dimniški požar

Ob 10.03 so v naselju Okroglice, občina Sevnica, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Breg so požar pogasili in očistili dimnik ter peč.

Pomoč na Gubčevi

Ob 11.10 so na Gubčevi ulici v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjski stavbi in tako omogočili vstop reševalcem nujne medicinske pomoči Krško do obolele osebe.

Gorela trava in podrast

Ob 13.28 sta v naselju Oštrc v občini Kostanjevica na Krki gorela suha trava in podrast. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krki in Prostovoljnega gasilskega društva Prekopa so požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov pogasili in preprečili nadaljnje širjenje.

13 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili trinajst izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, tri v občini Brežice, tri v občini Sevnica.in dva v občini Kostanjevica na Krki.

29 pozivov za nujno pomoč

Iz Regijskega centra za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka zjutraj posredovali 35 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Nedelja

Požar v naravi

V nedeljo ob 12.37 je v naselju Škovec v občini Sevnica prišlo do požara v naravi. Domačini in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tržišče so ogenj, ki se je s travnika razširil na gozdno podrast pogasili.

Gorele smeti

Ob 17.32 je v romskem naselju Kerinov Grm v občini Krško gorel odpadni material, pa so posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in požar pogasili.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi