Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
25.01.2021
07:58
Foto: arhiv ePosavje
Prejšnji teden so v Poasvju obravnavali 11 izrednih dogodkov, od tega 5 v krški občini. Med drugim tudi nesrečo, v kateri so se v soboto dopoldne poškodovale tri osebe.

Sobota

Minometna mina v potoku

Ob 10.36 je v Birni vasi, občina Sevnica, občan v potoku našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Ljubljanske regije so minometno mino, kalibra 81 mm in vžigalnik mine, nemške izdelave, ostanka iz druge svetovne vojne, odstranili in uničili na varnem kraju.

Trije poškodovani pri Smedniku

Ob 11.22 sta v kraju Ravno, občina Krško, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulatorja in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško in Brežice so tri poškodovane osebe oskrbeli in jih prepeljali v bolnišnico.

Nedelja

Pomoč prvih posredovalcev

V nedeljo ob 9.08 so v naselju Gabrijele, občina Sevnica, prvi posredovalci skupine AED Sevnica nudili pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so obolelo osebo prepeljali v Urgentni center Novo mesto.

Prejšnji teden v Posavju 11 izrednih dogodkov

Največ (5) v občini Krško

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili enajst izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, štiri v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zvečer do ponedeljka zjutraj posredovali posredovali 18 pozivov za nujno medicinsko pomoč. 

Nedeljsko sneženje

Drevesa na cesti

Nekaj dela so imeli vzdrževalci cest in dežurni pri Elektru Celje tudi zaradi sneženja. Ob 17.29 je na relaciji Bizeljsko - Bistrica ob Sotli drevo padlo na cesto, ob 18.33 je drevo padlo na cesto v naselju Dvorce, ob 19.32 pa še na cesto Bizeljsko - Bistrica ob Sotli, občina Brežice. Ovire so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja.

Ostali brez elektrike

V nedeljskem večeru, ob 19.41 je prišlo do izpada daljnovoda na območju Dobove v občini Brežice. Brez električnega napajanja je bilo približno 1700 odjemalcev, napako so odpravili ob 20.46 uri.

(eP)

krško
pge krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi