Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
27.09.2021
08:07
NMP Krško, PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom nesreči pri Župelevcu in Velikih Malencah, v petek dve tehnični intervenciji, v soboto popoldne v Krškem pristal helikopter nujne medicinske pomoči.

Petek

Dve tehnični intervenciji

V petkovem dopoldnevu, ob 8.57 je bilo, so gasilci Poklicne gasilske enote Krško v Leskovcu pri Krškem s tehničnim posegom odprli zaklenjena vrata na osebnem vozilu. Štiri ure pozneje je bilo, ko so jih ob 12.50 poklicali na pomoči še v Spodnji Stari Grad, kjer so opravili še drugo podobno intervencijo.

Nesreča v Župelevcu

V petek ob 14.04 je v naselju Župelevec, prišlo do prometne nesreče, ko je osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so kraj dogodka zavarovali, na vozilu odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi zaradi izteklih motornih tekočin. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so voznika na kraju oskrbeli in ga prepeljali v Urgentni center Brežice.

Požar pri Zgornji Pohanci

Štiri minute pred peto popoldne pa je v naselju Zgornja Pohanca v občini Brežice gorelo v naravnem okolju. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Spodnja Pohanca in Sromlje so travniški požar na površini okoli desetih arov pogasili.

Sobota

V soboto ob 13.03 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor poletela v Krško, od koder je v Univerzitetni klinični center Ljubljana prepeljala obolelo osebo.

Nedelja

Zapeljal s ceste

Ob 19.39 je na regionalni cesti Cerklje ob Krki-Veliko Mraševo, občina Brežice, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste, se zaletel v drevo in obstal v obcestnem jarku. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo na vozilu, poskrbeli za razsvetljavo, nevtralizirali in počistili iztekle motorne tekočine ter pomagali vlečni službi pri odstranitvi vozila. Skupaj s policisti so nudili tudi pomoč pri prenosu občana do reševalnega vozila, katerega so reševalci nujne medicinske pomoči Brežice po ustrezni oskrbi prepeljali v Urgentni center Brežice.

Prejšnji teden 15 izrednih dogodkov

V prejšnjem tednu so na območju Posavja zabeležili petnajst izrednih dogodkov, od tega devet v občini Krško, štiri v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj s številke 112 posredovali 21 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali tri naročila za odvoz poginulih živali.

(eP)

krško
brežice
sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja