Skip to main content
Torek, 5. december 2023
18.07.2022
09:50
Nesreča, Sevnica
Foto: PGD Sevnica
Od petka do ponedeljka v Posavju dve prometnih nesreči, dva požara in 35 klicev za nujno medicinsko pomoč.

Petek

Nesreča "na ovinku"

V petek ob 19.54 je na cesti Cerklje ob Krki-Veliko Mraševo v občini Brežice voznica z osebim vozilom zapeljala s cestišča in z vozilom pristala v obcestnem jarku. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so proti naletno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo na vozilu, posipali iztekle motorne tekočine, z dvigalom postavili vozilo na cestišče in nudili pomoč policiji in avto vleki.

Sobota

Nesreča v Šentjanžu

V soboto ob 10.38 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica posredovali v Šentjanžu, kjer se je po pobočju travnika prevrnilo osebno vozilo. Gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev in izvlekli vozilo na cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so na kraju oskrbeli poškodovano osebo. Veterinar Veterinarske postaje Sevnica je na kraju pregledal in oskrbel poškodovanega psa, obveščene so bile pristojne službe.

Nedelja

Gorele smeti

V nedeljo ob 19.43 so izven naselja Mostec v občini Brežice gorele smeti. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Mihalovec so pogasili požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov.

Smodila se je hrana

Ob 23.41 se je v Prežihovi ulici v Brežicah na štedilniku smodila hrana. Policisti Policijske postaje Brežice so pred prihodom gasilcev umaknili hrano s štedilnika. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in Prostovoljnega gasilskega društva Brežice okolica so pregledali prostore s termovizijsko kamero in prezračili stanovanje.

Prejšnji teden v Posavju 13 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 13 izrednih dogodkov, od tega šest v občini Brežice, tri v občini Krško, tri v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

35 pozivov za nujno pomoč

Od petka do ponedeljka so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali 35 pozivov za nujno medicinsko pomoč. 

krško
brežice
pge krško
pgd sevnica
pgd brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi