Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
17.05.2021
13:07
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili devet izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, dva v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Od petka do ponedeljka na 112

Pomoč na Cesti bratov Milavcev

V nedeljo ob 9.18 so na Cesti bratov Milavcev v Brežicah gasilci Prostovoljnega gasislkega društva Brežice s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja, v katerem so ostale ujete osebe.

Kolesar se je poškodoval

Ob 11.08 je v Globokem, občina Brežice, padel kolesar in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Nesreča v Krškem

Nekaj kasneje, ob 17.36 je bilo, pa je je na Cesti 4. julija v Krškem voznik osebnega vozila z vozilom trčil v betonski podporni zid, v krožišču pri podmornici, in se pri tem poškodoval.

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Krško, ki so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

(13:05) Policisti o nedeljski nesreči v Krškem

82-letnik v škarpo

Policisti Policijske postaje Krško so bili v nedeljo okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na Vidmu. Policisti so po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih ugotovili, da je 82-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v podporni zid. Reševalci so lažje poškodovanega voznika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Alkotest je pokazal, zakaj je prišlo do nesreče

Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,55 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

20 pozivov za nujno medicinsko pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 20pozivov za nujno medicinsko pomoč

(eP)

krško
brežice
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi