Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
29.03.2021
07:49
Foto: arhiv ePosavje
Prejšnji teden v Posavju 22 izrednih dogodkov, od petka do ponedeljka dva požara in dve delovni nesreči, pa tudi pomoč gasilcev v Krškem in reševalcev v Bukošku, kjer je pes ugriznil osebo.

Petek

Poškodoval se je pri delu s traktorjem

Ob 19.13 se je v kraju Cirje, občina Krško, pri delu s traktorjem poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so občana oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Sobota

Delovna nesreča v Jeleniku

V soboto ob 9.29 si je v naselju Jelenik v občini Krško pri delu z motorno žago občan poškodoval prste na roki. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so občana na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Novo mesto.

Pes ugriznil mlajšo osebo

Ob 9.51 je v naselju Bukošek v občini Brežice pes ugriznil mlajšo osebo, za otroka so poskrbeli v Urgentnem centru Brežice, o dogodku pa so obvestili pristojne službe.

Zagorelo v Šentlenartu

V sobotnem dopoldnevu, ob 10.32 je bilo, je v naselju Šentlenart gorelo v naravnem okolju. Posredovali so gasilci prostovoljnega gasilskega društva Brežice okolica (PGD) in PGD Brežice. Požar se je s travnate površine razširil še na staro zapuščeno stanovanjsko hišo. Gasilci so požar lokalizirali, s pomočjo avto lestev pogasili ter opravili pregled s termovizijsko kamero. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Brežice okolica.

Pomoč gasilcev v Krškem

Ob 21.55 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško v Krškem, kjer so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata na stanovanjskem objektu.

Nedelja

Gorele gume

Ob 22.53 so v romskem naselju Kerinov Grm gorele odpadne avtomobilske gume. Požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško.

Prejšnji teden v Posavju 22 izrednih dogodkov

Največ (9) v občini Krško

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili dvaindvajset izrednih dogodkov, od tega devet v občini Krško, osem v občini Brežice in pet v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petkovega večera do ponedeljkovega jutra posredovali 23 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pge krško
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi