Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
13.06.2022
07:22
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka so na številki 112 zabeležili šest prometnih nesreč in tri druge intervencije, posredovali so 15 pozivov za nujno pomoč.

Petek

Nesreča na Dvorcah

V petek ob 17.56 sta v naselju Dvorce v občini Brežice trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, očistili cestišče, nudili pomoč policiji in pomagali pri odstranitvi vozil. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so dve poškodovani osebi prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

V brežiški občini ni bilo vode

V petek ob 19.23 so bili na Regijskem centru za obveščanje Brežice obveščeni o moteni dobavi pitne vode v naseljih Brežice, Brezina, Dobova in Mostec, okvaro so odpravili 22.20 uri.

Sobota

Žadovinek

V soboto ob 9.00 so v Žadovinku v občini Krško gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata kombiniranega vozila.

Nesreča na avtocesti

Ob 13.06 sta na avtocestnem odseku Drnovo-Čatež v občini Brežice trčili kombinirano in osebno vozilo s pripeto počitniško prikolico, ki se je prevrnilo in ustavilo ob obcestni ogradi. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, iz kamp prikolice iznesli plinsko jeklenko, preprečili iztekanje motornih tekočin in prečrpali gorivo iz rezervoarja, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine ter postavili vozilo in prikolico na kolesa. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so opravili pregled udeleženih oseb.

Nesreča v Kostanjevici na Krki

Ob 15.25 je v Dobravi pri Kostanjevici v občini Kostanjevica na Krki voznik osebnega vozila zbil kolesarko. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Nesreča v Podgorju ob Sevnični

Ob 22.06 je v naselju Podgorje ob Sevnični v občini Sevnica osebno vozilo zapeljalo z regionalne ceste v obcestni jarek. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so na kraju ugotovili, da njihova pomoč ni potrebna. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb, so pa bile obveščene pristojne službe.

Nedelja

Nesreča v Globokem

V nedeljo ob 8.15 sta v naselju Globoko v občini Brežice trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Iz vozila iztekale motorne tekočine

V nedeljo ob 16.01 je v naselju Močilno v občini Radeče iz vozila iztekalo motorne tekočine po vozišču. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje so z vpojnim sredstvom sanirali razlitje in očistili vozišče.

Nesreča na Velikih Malencah

Ob 16.57 je v naselju Velike Malence v brežiški občini padel kolesar in se pri tem poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanega na kraju oskrbeli in ga prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

15 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do nedelje posredovali 15 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali štiri naročila za odvoz poginulih živali. V občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bizeljsko porabnikom v Vrhovnico na Bizeljskem prepeljalo šest kubičnih metrov pitne vode.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi