Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
13.07.2020
13:04
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti PU Novo mesto so med 10. in 13. julijem pri opravljanju nalog varovanja državne meje izsledili skupaj 57 tujcev.

Tudi na štirih lokacijah na območju Policijske postaje Brežice

Tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so izsledili na območju Tanče Gore, Preloke, Balkovcev, Vinice, Perudine, Jerneje vasi, Srednjih Radencev, Dragatuša (na območju Policijske postaje Črnomelj), Brezja pri Veliki Dolini, Slovenske vasi, Loč, Jesenic na Dolenjskem (na območju Policijske postaje Črnomelj Brežice) in Šentjerneja.

20 Afganistancev, 16 Maročanov in sedem Kazahstancev

"Policijski postopki z 20 državljani Afganistana, 16 državljani Maroka, sedmimi državljani Kazahstana, šestimi državljani Bangladeša, štirimi državljani Tunizije, tremi državljani Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni," pravijo policisti v sporočilu.

Maročan med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je v noči na ponedeljek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije.

Skrival se je med tovorom

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli državljana Maroka, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, po zaključenem postopku so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

državna meja
policija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja