Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
04.11.2019
08:01
Foto: arhiv ePosavje
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 15 izrednih dogodkov, od tega 5 v občini Krško, 8 v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Sobota, 2. november 2019

Pomoč v Jurčičevi ulici

Ob 2.34 je v Jurčičevi ulici v Brežicah občan padel v stanovanju z invalidskega vozička. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice, ki so osebo oskrbeli.

Nesreča na avtocesti

Ob 10.38 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško na avtocestnem priključku Drnovo v smeri Novega mesta, kjer je prišlo do trka dveh osebnih vozil. Gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Nesreča v Selcah pri Leskovcu

Ob 16.37 se je v kraju Selce pri Leskovcu v občini Krško v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči Krško in postavili vozilo na kolesa.

Gorelo v zabojnikih za smeti

Ob 21.05 je v Župelevcu, občina Brežice, gorela vsebina v treh zabojnikih za smeti. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Župelevec in Kapele.

Nedelja, 3. november

Zagorelo osebno vozilo

V nedeljo ob 4.06 je na Maistrovi ulici v Brežicah, na parkirišču zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice, o dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Helikopter v Brežicah

Ob 12. uri je posadka helikopterja Slovenske vojske s sekundarno ekipo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Splošne bolnišnice Brežice v Univerzitetni klinični cente Ljubljana. 

Pitne voda v Križe

V občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece pripeljali 5 m3 pitne vode porabnikom v naselju Križe.

17 pozivov za pomoč

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so od sobote do ponedeljka posredovali 17 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
brežice
sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja