Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
15.03.2021
09:32
Foto: arhiv ePosavje
V noči na soboto v Stranjah prometna nesreča, reševalci so voznika odpeljali v Ljubljano. V nedeljo na Skopicah dimniški požar, prejšnji teden v Posavju 10 izrednih dogodkov.

Sobota: Z avtom v drevo

Reševalci so ga odpeljali v Ljubljano

Ob 1.53 se je v naselju Stranje, občina Krško, voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji z razsvetljavo. Poškodovanega voznika so reševalci nujne medicinske pomoči Krško oskrbeli in odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

 

(09:32) Policisti uradno o prometni nesreči pri Stranjah

Vzrok nesreče? Neprilagojena hitrost

V noči na nedeljo se je zgodila prometna nesreča pri kraju Stranje na območju Policijske postaje Krško. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila Renault clio vozil iz smeri Stranj proti Kališovcu. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v skalni usek, od tam pa se je vozilo odbilo in se večkrat prevrnilo.

25-letni voznik hudo poškodovan, 26-letni sopotnik pa sploh ne

Reševalci so hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. V vozilu je bil tudi 26-letni potnik, ki se v nesreči ni poškodoval.

Šofiral brez

Policisti so ugotovili tudi, da 25-letni povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, okoliščine pa še preverjajo. Policisti bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nedelja: Dimniški požar

Ob 12.52 je v Dolenjih Skopicah, občina Brežice, prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Skopice in PGD Krška vas, ki so požar pogasili in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Prejšnji teden v Posavju 10 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili deset izrednih dogodkov, od tega štiri v občini Krško, tri v občini Brežice in tri v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 36-ih urah posredovali 14 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
brežice
pge krško
nmp brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi