Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
25.07.2022
07:55
Januar 2022, izredni dogodki v Posavju
Foto: arhiv ePosavje
Od sobote do ponedeljka so na 112 zabeležili štiri nesreče in dva požara, v soboto je na pomoč na Kras znova odšlo 139 posavskih gasilcev.

Sobota

Nesreča na avtocesti pri Jesenicah na Dolenjskem

V soboto ob 4.38 sta pri naselju Jesenice na Dolenjskem v občini Brežice, na avtocesti v smeri Obrežja, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji in se prepričali, da do izteka motornih tekočin ni prišlo.

Ena oseba poškodovana

Reševalci NMP Brežice so eno poškodovano osebo na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Intervencija ni bila potrebna

Ob 10.18 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bizeljsko opravili ogled domnevnega požara v okolici Vrhovnice pri Bizeljskem, občina Brežice, vendar intervencija ni bila potrebna.

Nesreča v Brestanici

Ob 18.34 je na Trgu v Brestanici občan z osebnim vozilom zapeljal iz cestišča, trčil v dve drevesi, ki sta padli na cestišče in pristal na strehi. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odstranili drevesi iz cestišča, z dvigalom postavili vozilo na cestišče in nudili pomoč delavcem CGP Krško pri čiščenju cestišča. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so na kraju pregledali osebo.

Požar v Leskovcu pri Krškem

Ob 20.40 je v ulici Pot na Beli breg v Leskovcu pri Krškem zagorela suha trava na površini okoli 50 kvadratnih metrov. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so s hitrim posredovanjem pogasili požar in preprečili širjenje v naravo. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so aktivirali tudi gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškem, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Gorelo pri Velikem Podlogu

Ob 21.36 je izven naselja Veliki Podlog v občini Krško zagorelo grmičevje na površini okoli 250 kvadratnih metrov. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Podlog so s hitrim posredovanjem pogasili požar in preprečili širjenje v naravo.

V soboto na Kras 139 posavskih gasilcev

V soboto je 139 gasilcev iz 33 prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilskih zvez Sevnica, Krško in Brežice, odšlo na pomoč pri gašenju požara v naravnem okolju na Krasu.

27 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petkovega večera do nedeljskega večera s številke 112 posredovali 27 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Nedelja

Prva nesreča na Drnovem

V nedeljo ob 6.19 je na avtocesti pri Drnovem v občini Krško osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo na prehitevalnem pasu in pristalo na odstavnem pasu. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovano oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Druga nesreča na Drnovem

Ob 7.05 je na avtocestnem odseku Drnovo - Smednik, občina Krško osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so opravili ogled kraja nesreče, reševalci Nujne medicinske pomoči Krško so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

pge krško
krško
nmp krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja