Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
05.04.2021
19:20
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Kaj se je v Posavju dogajalo v prazničnem velikonočnem vikendu, od 3. do 5. aprila 2021? Prometna nesreča, požar in kar precej nujnih klicev na pomoč.

Sobota

Dimniški požar v Bušeči vasi

V soboto popoldne, ob 14.06 je bilo, je v naselju Bušeča vas v občini Brežice zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pirošica in Skopice so požar pogasili.

Nesreča v Sevnici

Ob 18.35 je na cesti Boštanj - Planina v Sevnici občan z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se pri tem poškodoval. Gasilci Prostvoljnega gasilskega društva Sevnica so odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega voznika in posuli razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovanega oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Nedelja

Onesnaženje vodnega zajetja

V nedeljo ob 10.50 je v naselju Čelovnik v občini Sevnica prišlo do onesnaženja manjšega vodnega zajetja z gnojnico. Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, so bile o dogodku obveščene pristojne službe.

Prejšnji teden v Posavju 15 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili petnajst izrednih dogodkov, od tega tri v občini Brežice, šest v občini Krško in šest v občini Sevnica.

Zapora Vrtne ulice v Krškem

Kostak d.d. Krško, obvešča o popolni zapori Vrtne ulice. Cesta bo tam zaradi izvedbe plinovodnega priključka zaprta od ponedeljka do četrtka, 5. do 8. aprila 2021.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od sobote zjutraj do ponedeljka zvečer s številke 112 posredovali 34 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto pa so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja