Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
14.12.2020
10:18
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Krški in brežiški policisi so imeli čez vikend opravka z dvema pijanima kršiteljema. Pri enem so uporabili prisilna sredstva, drugega so lovili od Skopic čez avtocesto proti Vrbini.

Pijan kršitelj nadlegoval prebivalce in jih ogrožal z nevarno vožnjo

Brez vozniške v neregistriranem in nezavarovanem avtomobilu

Policiste Policijske postaje Krško so v soboto zvečer poklicali na pomoč iz Kerinovega Grma, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir, nadlegoval prebivalce naselja in jih ogrožal z nevarno vožnjo. Policisti so takoj odšli na kraj in izsledili kršitelja. Policisti so med postopkom še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil Renault clio.

Ukazov policistov ni upošteval, uporabiti so morali prisilna sredstva

Odpeljali so ga v pridržanje, avtomobil pa so mu zasegli

Kršitelj, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov, nadaljeval je s kršitvami, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. "Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Pijani 34-letnik pri Skopicah ni upošteval znakov policistov

Zapeljal je čez avtocesto proti Vrbini

Brežiški policisti so v nedeljo popoldne med kontrolo prometa pri Dolenjih Skopicah ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in pri Vrbini zapeljal v gozd, kjer je vozilo ustavil.

Alkotest je pokazal veliko preveč, pa so ga odpeljali na treznjenje

Policisti so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ker je ta pokazal, da je imel 34-letnik v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola, so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

(eP)

krško
brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja