Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
23.03.2021
19:36
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Sevniški policisti so bili v ponedeljek obveščeni o dveh predrznežih, ki sta oškodovanca oškodovala za okoli 1500 evrov.

Oškodovanca zvabila iz hiše in mu ukradla denar

SEVNICA Kot pravijo policisti, sta se v ponedeljek okoli 11.30 dvorišče stanovanjske hiše v okolici Sevnice z osebnim avtomobilom pripeljala dva neznanca.

Prvi "predstavljal" novo cesto, drugi preiskal hišo

Eden izmed neznancev je s pretvezo o predstavitvi trase nove ceste oškodovanca zvabil iz hiše, drugi pa je izkoristil njegovo nepazljivost, vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 1500 evrov.

Šele po njunem odhodu je ugotovil, da je postal žrtev kaznivega dejanja

"Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da je bil žrtev kaznivega dejanja. Policisti okoliščine še preiskujejo," pravijo v sporočilu.

Nasveti policistov

Bodite previdni ob obisku neznancev!

Policisti občanom ponovno svetujejo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ podobnih tatvin so policisti obravnavali v dopoldanskih urah, ko so starejši običajno sami doma.

Neznance odslovite

Policisti svetujejo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre dejansko za osebe, za katere se izdajajo, še bolje pa, da osebo odslovijo in ji svetujejo, da se vrne kasneje, ko bo ob obisku prisoten še kdo od domačih ali oseba, ki jo poznajo, ji zaupajo.

Neznano osebo imejte ves čas pod nadzorom

"Neznano osebo naj imajo ves čas pod nadzorom in jo ne vabijo v hišo. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas, naj vrata zaklepajo, imajo ključ pri sebi in so pozorni na osebni opis osebe, znamko in tip ter registrsko številko vozila. V primeru, da postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113," dodajajo v sporočilu.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja