Skip to main content
V Posavju 3.4° C Sobota, 26. november 2022
14.02.2022
09:37
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Črnogorec (26) je v četrtek na Obrežju ostal brez dokumentov in svojega avtomobila. Policisti so pri mejni kontroli tovornjaka v njem odkrili tudi skritega Afganistanca.

Vozniško dovoljenje ponarejeno, pravih papirjev ni imel

Na mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje se je v noči iz četrtka na petek na izstop iz države pripeljal 26-letni državljan Črne gore. V postopku mejne kontrole so policisti preverili dokumente osebnega avtomobila Mini Cooper in pogoje za vožnjo, pri tem pa ugotovili, da je njegovo črnogorsko vozniško dovoljenje ponarejeno.

Ostal brez dokumentov in avtomobila

Policisti so mu dokument in osebni avtomobil zasegli, fantin je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ga zaradi ponarejanja uradnih listih kazensko ovadili, za kršitve cestnoprometnih predpisov pa privedli na okrajno sodišče v takojšnji postopek.

Afganistanec med tovorom

V četrtek popoldne so policisti pri mejni kontroli tovornega vozila na vstopu v državo ugotovili, da ima vozilo poškodovano jekleno pletenico, ki bi morala biti zapečatena. Pri temeljiti mejni kontroli tovornega prostora so med tovorom odkrili skritega državljana Afganistana. Postopek so prevzeli hrvaški policisti.

(eP)

brežice
državna meja
policija

Pridružite se nam