Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
14.01.2022
13:11
Foto: arhiv ePosavje
Policisti policijske postaje Novo mesto so ta teden k preiskovalnemu sodniku s kazenskimi ovadbami privedli 26-letnika in 29-letnika iz Brezja.

Osumljena sta več kot 80 različnih kaznivih dejanj

Policisti ju sumijo za več kot 80 različnih kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, ki sta jih izvršila v lanskem letu na območju policijskih uprav Novo mesto, Celje in Ljubljana.

Vlomi v vozila, tatvine, drzne tatvine iz trgovin

"Dvojica je včasih skupaj, včasih vsak zase, izvrševala vlome v vozila, tatvine, drzne tatvine iz trgovin, ko sta na primer zamotila prodajalec in odnesla več artiklov in podobno. Različnim oškodovancem sta tako povzročila večjo materialno škodo," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Policija, državna meja

V hišnih preiskavah našli nekaj uporabnih dokazov

Policisti so jima ta teden na podlagi zbranih obvestil in dokazov o kaznivih dejanjih odvzeli prostost, ju pridržali in na njunih domovanjih na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave. Pri hišnih preiskavah so našli nekaj predmetov, ki so izvirali iz očitanih kaznivih dejanj.

Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor

26-letnika so v sredo, 29-letnika pa v četrtek, s kazenskimi ovadbami privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju za oba odredil pripor.

(eP)

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi