Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
25.07.2022
21:17
Foto: arhiv ePosavje
Živahen ponedeljek v Posavju - s številke 112 štirje klici na pomoč, dve intervenciji zaradi požara, brežiški reševalci so posredovali dvakrat - padec z lestve je bil žal usoden.

Živahen ponedeljek v Posavju

Pomagali občanki

Ob 10.16 je bila v naselju Sela pri Dobovi v stanovanjskem objektu obnemogla oseba. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so občanko oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice. Aktivirani so bili tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Brežice, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. 

Gorelo v naravi

Ob 12.39 je med naseljema Orehovo in Loka pri Zidanem Mostu v občini Sevnica na več mestih gorelo na in ob železniški progi. Požare so pogasili gasilci PGD Sevnica, Breg in Loka.

Gorela jeklenka

Ob 14.33 je na Grebenčevi cesti v naselju Leskovec pri Krškem v občini Krško gorela plinska jeklenka pod lesenim nadstreškom, ki se drži stanovanjskega objekta. Požar je ugasnil pred prihodom gasilcev Poklicne gasilske enote Krško, ki so preventivno pregledali okolico s termovizijsko kamero in iznesli jeklenko na prosto.

Usoden je bil padec z lestve

Ob 13.37 je v Podgorju pri Pišecah v občini Brežice občanka padla z lestve. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomočiBrežice, vendar je občanka kljub pomoči na kraju umrl, obveščene so bile pristojne službe.

Štirje nujni z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja