Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
17.12.2019
09:32
Nesreča v Pavlovi vasi
Foto: Policijska postaja Brežice
Nekaj po 14.30 uri so bili na Regijskem centru za obveščanje Brežice obveščeni o požaru vozila v Pavlovi vasi v brežiški občini.

Oglasila se je sirena, aktivirali gasilce treh društev

Uporabili sireno javnega alarmiranja

Kot pravijo v sporočilu, so aktivirali gasilce Prostovoljnega gasilskega društva(PGD) Pišece, PGD Sromlje in PGD Globoko. Za njihovo aktiviranje so sprožili sistem javnega alarmiranja z znakom za preplah.

Požar so pogasili

Ob 14.31 je izven naselja Pavlova vas, občina Brežice, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Pišece in PGD Globoko so požar pogasili, posipali iztekle motorne tekočine, počistili vozišče in preprečili širitev požara v gozd.

Fotogalerija (Foto: Policijska postaja Brežice):

Kaj o dogodku pravijo policisti?

(09:25, 17. december 2019) Pijani 25-letnik s ceste v drevo, avtomobil zagorel

Nekaj po 14.30 so bili policisti Policijske postaje Brežice obveščeni o prometni nesreči pri Pavlovi vasi. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Voznik in sopotnik "pod gasom"

Voznik in 23-letni potnik, oba sta bila pod vplivom alkohola, sta uspela nepoškodovana izstopiti, takoj potem pa je vozilo zagorelo. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,46 miligramov alkohola (3,01 g/kg).

Mladeniča bo bolela glava

Policisti bodo zoper voznika na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, neprilagojene hitrosti in ker je na prednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila očitno pod vplivom alkohola. "Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo," dodajajo policisti.

Obvestila in ostale aktivnosti

 V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
gasilci
reco brežice
fotogalerija
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja