Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
27.06.2022
11:31
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom pijani 39-letnik vijugal po avtocesti, v policijskih zabeležkah pa so se našli tudi trije vlomi in tatvine.

Pijani 39-letnik vijugal po avtocesti

V soboto so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti v smeri proti Obrežju vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in izločili iz prometa. Med postopkom so ugotovili, da gre za 39-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola.

Ostal je brez vozniške

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje, op kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Globoko

V Globokem na območju Brežic je v noči na petek nekdo vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo, odtujil je vhodna vrata in električne vodnike, z vlomom in tatvino pa je povzročil za okoli 600 evrov škode.

Hrastek

V kraju Hrastek na območju Policijske postaje Krško je med 11. in 26. junijem nekdo vlomil v klet zidanice in odtujil kompresor, kosilnico, kuhalno ploščo in orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Krško

V Krškem je v noči na nedeljo nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo.

V Slovenski vasi pet Iračanov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli pet državljanov Iraka in v Semiču sedem državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, sporočajo policisti.

brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja