Skip to main content
V Posavju 27.1° C Torek, 9. avgust 2022
09.12.2019
12:12
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v petek, nekaj pred 23. uro je bilo, v okolici Brežic opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu.

Zapeljal pred policijsko vozilo, vijugali po cesti

Zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop

Voznik Škode superb je zapeljal pred službeno vozilo policije, z neprilagojeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, vijugal po vozišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje, zapeljal v križišče, kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop.

Po trčenju pobegnil

Policisti pravijo, da voznik njihovih znakov, s katerimi so ga ustavljali ni upošteval, po trčenju pa je pobegnil.

Poklical policiste

Možakar je kasneje poklical policiste, sprva lažno naznanil, da mu je nekdo ukradel osebni avtomobil, potem pa povedal, da je v času nesreče sam vozil avtomobil.

31-letnika še danes boli glava

Policisti so zoper 31-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, so odredili strokovni pregled, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2230 evrov.

2230 evrov kazni in 8 kazenskih točk

Policisti mu bodo za omenjene kršitve izrekli osem kazenskih točk in v primeru, da bo strokovni pregled potrdil vožnjo pod vplivom alkohola, bodo zoper voznika ustrezno ukrepali.

(bš)

brežice
policija

Pridružite se nam