Skip to main content
V Posavju 7° C Sobota, 4. februar 2023
02.08.2019
18:21
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli v četrtek veliko opravka s pijanimi Posavci. Skupaj so jim napisali hude kazni, pijan traktorist je povrh vsega ostal še brez traktorja.

Pijanci Posavci za volanom

Drnovo

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Drnovem zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligramov alkohola, so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog v višini 900 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

Orešje na Bizeljskem

Enaka kazen je doletela voznika, ki so ga ustavili v Orešju na Bizeljskem in je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola.

Bizeljsko

Na Bizeljskem so kontrolirali tudi voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog v višini 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk. Policisti so vsem omenjenim začasno odvzeli vozniška dovoljenja.

Pijani traktorist ostal brez traktorja

Policisti so vozniku neregistriranega kmetijskega traktorja, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,40 miligramov alkohola, traktor zasegli, mu izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

krško
brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja