Skip to main content
V Posavju 17.6° C Sobota, 13. avgust 2022
07.10.2020
13:51
Foto: arhiv ePosavje
Krški in sevniški policisti so imeli v torek opravka s tremi junaki za volanom, ki so sprva preveč napihali, potem pa ostali brez svojih jeklenih ljubljencev.

Pijan 22-letnik ni upošteval znakov policistov

V avtu so policisti našli ukradeno registrsko tablico

KRŠKO Policisti Policijske postaje Krško so med kontrolo prometa med Mrtvicami in Kerinovim Grmom ustavljali voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, zato so zapeljali za njim in ga ustavili.

Avtomobil so mu zasegli

Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola. Avtomobil Volkswagen polo, v katerem so našli tudi ukradeno registrsko tablico so zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brez avtomobila ostala tudi pri Studencu in v Krškem

47-letnik pri Studencu ostal brez Opla

Okoli 20. ure so sevniški policisti v Rovišču pri Studencu ustavili voznika osebnega avtomobila Opel frontera. 47-letni voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov alkohola. Pa so mu policisti avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

48-letnik pa v Krškem brez Fiata

Dobro uro in pol pozneje, okoli 21.30 je bilo, so krški policisti na Valvasorjevem obrežju med kontrolo prometa ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat stilo. Kot pravijo policisti, kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je pa zato imel v litru izdihanega zraka 0,16 miligramov alkohola. Tudi njemu so policisti avtomobil zasegli, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

(eP)

krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi