Skip to main content
V Posavju 21.2° C Sobota, 19. junij 2021
08.11.2019
07:31
Foto: arhiv ePosavje
Četrtkovo dogajanje v Posavju je zaznamoval tudi plaz v Armeškem, motena oskrba z vodo v delu brežiške občine, delovna nesreča in okvarjen tovornjak. Več pa v nadaljevanju.

Plaz v Armeškem

V četrtkovem jutru, ob 8.15 je bilo, je v naselju Armeško v občini Krško zemeljski plaz ogrožal stanovanjsko hišo. Plazeča zemljina, ki pritiska na hišo sega okoli pol metra v višino. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brestanica so plazišče do sanacije prekrili z zaščitno folijo, o dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Motena je bila oskrba s pitno vodo

Ob 8.19 je bila zaradi okvare na vodovodnem sistemu motena dobava pitne vode na območju naselij Blatno, Suhadol, Mali vrh in del Curnovca v občini Brežice. Okvaro so delavci Komunale Brežice odpravili do 14.30 ure.

Tovornjak je obstal

Ob 13.16 je v krožišču državne ceste v Boštanju, občina Sevnica, obstalo okvarjeno tovorno vozilo. Ob prihodu gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica je motor vozila vžgal, vozilo pa so nato prepeljali na najbližje parkirno mesto.

Delovna nesreča

Ob 16.35 se je v podjetju v Krmelju, občina Sevnica, delavec pri delu poškodoval roko. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so delavca na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Novo mesto.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

brežice
sevnica
krško
reco brežice
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja