Skip to main content
Petek, 22. september 2023
28.02.2020
12:25
21-letnik v policijsko vozilo
Foto: Policijska postaja Krško
Policisti so v četrtek, okoli 19. ure je bilo, med kontrolo prometa pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot.

21-letnik po begu trčil v policijsko vozilo

Znakov policistov ni upošteval

KRŠKO Kot pravijo policisti, kršitelj svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Pri Drnovem so poskušali voznika ustaviti policisti v drugem vozilu, takrat pa se je namerno zaletel v vozilo policije in nadaljeval z vožnjo.

Na pomoč so poklicali več patrulj

V izsleditev nevarnega voznika so z Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto napotilii več policijskih patrulj in policisti so ga uspeli ustaviti v naselju v okolici Krškega, policisti so zoper voznika in potnika uporabili prisilna sredstva in jih obvladali.

21-letnik brez vozniške, pijan, v neregistriranem in nezavarovanem avtomobilu

Med postopkom so policisti ugotovili, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

V avtomobilu našli artikle, najverjetneje so ukradeni

Pijanega odpeljali v prostore za pridržanje

Policisti so mu odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil. Kot dodajajo v sporočilu, so bili v avtomobilu artikli, ki najverjetneje izvirajo iz kaznivega dejanja tatvine.

Lažje poškodovana dva policista

Kot pravijo policisti, sta bila v vozilu, v katerega je trčil 21-letni voznik, lažje poškodovana dva policista, reševalci so ju oskrbeli v Zdravstvenem domu Krško.

Policija, avtomobil

Med intervencijo v policiste metali kamenje

Poškodovali še štiri službena vozila

Mladoletnica padla v nezavest

Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, so med intervencijo policistov prebivalci naselja v službena vozila metali kamenje in poškodovali še štiri službena vozila. V nadaljevanju so policisti omogočili varen prihod in izvedbo nalog reševalcem, ki so nudili pomoč mladoletnici, ki je izgubila zavest. Policisti ob tem dodajajo, da mladoletnica ni bila udeležena v nobenem izmed policijskih postopkov.

21-letnik je kot mladoletnik že poškodoval službeno vozilo policije

3640 evrov kazni zaradi cestno prometnih predpisov

Policisti in kriminalisti zdaj nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, tatvine in poškodovanja tuje stvari. 21-letnemu vozniku, ki je z namerno prometno nesrečo kot mladoletnik že poškodoval službeno vozilo policije, so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog s kaznijo 3640 evrov.

(bš)

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja