Skip to main content
V Posavju 3.7° C Nedelja, 28. november 2021
11.11.2019
18:28
Foto: ePosavje
Policisti so med nadzorom državne meje od petka do nedelje prijeli 15 tujcev, še nekaj več na treh vlakih v Dobovi, dva tujca pa tudi na bolgarskem tovornjaku na Obrežju.

Dobova

Med žitom

Policisti Postaje mejne policije Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo iz Srbije pripeljal žito, v enem izmed vagonov našli skrita dva državljana Sirije, ki sta se po skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V nedeljo so na podestu vagona, ki je prav tako prevažal žito, odkrili državljana Sirije in državljana Egipta, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli.

Med pločevino

Na tovornem vlaku, ki je iz Srbije pripeljal pločevino, so na podvozju vagona našli dva državljana Afganistana, ki sta skušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Obrežje

Policisti Postaje mejne policije Obrežje pa so v petek, 8. novembra, med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli državljana Libije in državljana Egipta, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in ju predali hrvaškim policistom.

Izsledili in prijeli še 15 tujcev

Tudi na Dvorcah, v Sevnici in Krškem

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 8. in 11. novembrom izsledili in prijeli še 15 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Dvorce, Mali Kal, Dolnja Težka Voda, Sevnica, Zalog in Krško.

Vsi postopki z njimi še niso zaključeni

"Policijski postopki s šestimi državljani Maroka, štirimi državljani Libije, tremi državljani Pakistana in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni," dodajajo v sporočilu.

(eP)

državna meja
brežice
krško

Pridružite se nam