Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
21.06.2021
13:08
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med vikendom obravnavali več prometnih nesreč, med drugim na območju Zabukovja, Malenc ter Oklukove Gore.

39-letnico poškodoval avtomobil

Sevniški policisti so bili v soboto dopoldne obveščeni, da reševalci oskrbujejo žensko, ki naj bi se hudo poškodovala v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da je 39-letna voznica parkirala avtomobil na brežini v Zabukovju.

"Ker ni ustrezno zavarovala premikanja vozila, je vozilo pričelo drseti po pobočju. Potnik v vozilu jo je poskušal rešiti in jo potegnil iz vozila, ob tem pa se je ženska hudo poškodovala," pravijo policisti. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Nesreča na območju Oklukove gore v občini Brežice

V soboto nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Oklukove Gore na območju Policijske postaje Brežice, kjer naj bi trčila voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila, ki je odpeljal s kraja nesreče.

Voznica odpeljala z mesta nesreče, 16-letnika odpeljali v bolnišnico

Reševalci so poškodovanega 16-letnega motorista oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in izsledili 34-letno voznico, ki je odpeljala s kraja.

Med preiskavo so ugotovili, da je bil vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost obeh udeležencev, zato bodo zaradi kršitve obema izdali plačilne naloge. Voznici bodo izdali plačilni nalog tudi zaradi zapustitve kraja nesreče, z obdolžilnim predlogom pa bodo sodišče seznanili, da je 16-letni motorist vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

NMP Krško, rešilec 112

Pet poškodovanih

O nesreči med Čatežem ob Savi in Velikim Malencam so bili brežiški policisti obveščeni v nedeljo obveščeni nekaj po 18.30. Kot pravijo policisti, je za nesrečo odgovorna 32-letna voznica, ki je trčila v zadnji del avtomobila 24-letne voznice, ki je zmanjšala hitrost ob zavijanju levo.

"Lažje poškodovani voznici in tri potnike v vozilu 24-letne voznice so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog," pravijo policisti.

Tatvina in razgrajanje

Kuhali bodo

Na območju Kostanjevice na Krki je nekdo v soboto z dvorišča stanovanjske hiše odtujil bakren kotel za žganjekuho.

82-letnik žalil družinske člane

Brežiški policisti so v soboto popoldne posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Selih pri Dobovi. Policisti so ugotovili, da je 82-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil družinske člane in jih nadlegoval.

Odpeljali so ga na počitek

Ker se tudi po prihodi policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti mu bodo zaradi kršenja javnega reda in miru bodo izdali plačilni nalog.

(eP)

nmp brežice
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja