Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
13.09.2021
13:27
Foto: arhiv ePosavje
Sevniški policisti so v petek obravnavali dve nesreči, v kateri sta se dve osebi poškodovali. V prvi je povzročitelj nesreče zraven še napihal, v drugi nesreči je 76-letnik trčil v 13-letno peško.

40-letnik v Sevnici v avtomobil pred seboj

Policisti Policijske postaje Sevnica so bili v opetek nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Po opravljenem ogledu, zbranih obvestilih in po prvih ugotovitvah je 40-letni voznik osebnega avtomobila "zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki je ustavil pred njim."

Avtomobil so mu zasegli

Reševalci so povzročitelja, ki se je v nesreči lažje poškodoval, oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,23 miligramov alkohola, pa so mu avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

76-letnik v peško

Dve uri kasneje, okoli 16. ure, so policisti obvestili o nesreči peške v Sevnici. Policisti so ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 13-letno peško, ki je prečkala cesto.

Za povzročitelja nesreče kazenska ovadba

Reševalci so huje poškodovano peško oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti pa bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja