Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
10.12.2020
13:49
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Sevniški policisti so pridržali 38-letnega osumljenca nasilja v družini. Policisti vnovič pozivajo: "Prijavite nasilje v družini!"

38-letnemu nasilnežu policisti odvzeli prostost

Policija: "Pretepel zakonsko partnerko, jo poškodoval in grozil, da jo bo ubil"

Sevniški policisti so zaradi nasilja v družini odvzeli prostost 38-letnemu nasilnežu, ki je pretepel zakonsko partnerko, jo poškodoval in ji grozil, da jo bo ubil.

Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, so policisti zbrali obvestila in ugotovili, da nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad žrtvijo, nasilju pa so priča tudi mladoletni otroci. Policisti bodo 38-letnega moškega ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

 

Policija 113, avtomobil

"Ne zatiskajmo si oči"

Nasilje takoj prijavimo!

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da je osumljenec dalj časa izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

"Dostikrat žrtve ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo"

Policisti pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi