Skip to main content
V Posavju 17.2° C Sreda, 12. maj 2021
19.08.2019
14:43
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so preklicali iskanje pogrešanega Uroša Šunte, prejšnji teden so ga našli mrtvega na snežišču pod Kredarico.

Pogrešanega našli mrtvega na snežišču pod Kredarico

Iskanje je v začetku otežilo tudi sneženje

Policisti Policijske uprave Kranj so takoj ob pogrešitvi osebe novembra lani stopili v akcijo, aktivnosti iskanja na terenu je takrat zelo oviralo slabo vreme, ki se je v naslednjih dneh samo še slabšalo. Potem je zapadel še sneg, kar je še dodatno otežilo iskanje. Razmere na terenu so bile torej zahtevne že od prvega dne iskanja. Kljub temu so policisti gorske policijske enote in gorski reševalci že takoj ob izginotju pregledali pot, po kateri naj bi hodil pogrešani.

Iskali so ga s helikopterjem in brezpilotnimi letalniki

"V prvih dneh iskanja sta dve skupini gorskih reševalcev pregledali pot čez Prag do Triglavskih podov in Kredarice ter Tominškovo pot, potem pa ponovno še pot čez Prag do Vrat. Ob izboljšanju razmer je bil aktiviran tudi policijski helikopter z usposobljenimi iskalci, ki so bili na območju vsakič, ko so ga preleteli tudi zaradi drugih nalog, še vedno pozorni na pogrešanega Šunto. Sledi niso našli," pravijo v sporočilu.

24. julija je bila večja iskalna akcija

Večje iskanje je bilo opravljeno tudi 24. julija, ko so ga policisti letalske policijske enote, gorske policijske enote ter gorski reševalci postaj GRS Mojstrana, Kranjska Gora in Rateče iskali na območju Triglava v več smereh proti Vratom. Sodelovali so tudi strokovnjaki Generalne policijske uprave z brezpilotnimi letalniki, a osebe niso našli.

Policisti so načrtovali, da do konca avgusta podobno preverijo še vsa območja s snegom, ko se bo sneg na območju še nekoliko stopil in bo iskanje mogoče.

V sredo prejeli sporočilo tujega planinca

Brez sumljivih okoliščin, šlo je za nesrečo

V sredo, 14. avgusta, pa so sprejeli obvestilo tujega planinca, da je na snežišču pod Kredarico truplo. Ekipa za helikoptersko reševanje je informacijo preverila in truplo prepeljala v dolino. Policisti so ugotovili, da gre za pogrešanega Uroša Šunto. "Okoliščine niso sumljive. Iskanje je s tem zaključeno," dodajajo v sporočilu.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja