Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
13.12.2021
12:27
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v soboto in nedeljo pridržali dva 44-letna rokomavha. Krški policisti so pridržali možakarja, ki je razgrajal v trgovini - brežiški policisti pa moškega, ki je poškodoval avtomobil.

Pijani 44-letnik iz prodajalne brez plačila

Policisti Policijske postaje Krško so v soboto nekaj po 12. uri posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v prodajalni v Krškem. Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da je 44-letni kršitelj, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, najprej iz prodajalne brez plačila odnesel nakupovalno košaro z artikli, potem pa se vrnil, košaro odvrgel in žalil zaposlene. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Tudi brežiški policisti so imeli opravka z rokomavhom

V nedeljo pa so bili brežiški policisti obveščeni, da je na parkirnem prostoru podjetja v Brežicah nekdo poškodoval osebni avtomobil ter s tem povzročil za okoli 1.200 evrov škode. Na podlagi opisa so storilca izsledili in ustavili.

Policisti pravijo, da 44-letni moški med postopkom ni upošteval ukazov, s kraja je poskušal pobegniti, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Tako mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

(eP)

krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja