Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
28.05.2021
13:27
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so razbili dobro organizirano mednarodno kriminalno združbo, ki je tihotapila prepovedane droge in orožje v državah Evropske unije in Zahodnega Balkana.

Policisti razbili mednarodno kriminalno družbo

Tihotapili prepovedane droge in orožje

Policisti so zdaj sporočili, da so kriminalisti uspešno razbili organizirano mednarodno kriminalno združbo. In več informacij bodo povedali ob 13. uri, ko bodo predstavili dosedanje ugotovitve intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri je slovenska policija razbila dobro organizirano mednarodno kriminalno združbo, ki je tihotapila prepovedane droge in orožje v državah Evropske unije in Zahodnega Balkana.

23 hišnih preiskav, aretiranih več osumljencev

Slovenska policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi pred dobrim tednom stopila na prste članom mednarodne hudodelske združbe Kavački klan, ki izvira iz Črne gore in delujejo v Srbiji in širše po Evropi.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega skupaj s policisti na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Maribor in Koper opravili 23 hišnih preiskav in aretirali več osumljencev. Kot so povedali na konferenci v Ljubljani, so hišne preiskave potekale pri 19 slovenskih državljanih. Po ocenah policistov je 48 osumljenih s prodajo drog in orožja zaslužilo najmanj dva milijona evrov.

(eP)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja