Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
31.01.2022
15:27
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so imeli med vikendom pri nadzoru državne meje polne roke posla, kot radi rečemo v naših krajih.

Brežiški policisti so imeli veliko dela

Petek

Minuli vikend so policisti na območju Posavja skupaj prijeli 56 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopil državno mejo. V petek zvečer so nekaj po osmi uri v Veliki Dolini prijeli štiri državljane Afganistana. Kakšno uro kasneje so jih v Brezju pri Veliki Dolini prijeli še trinajst oseb, dve družini iz Afganistana. Brežiški policisti so v noči s petka na soboto v Prilipah prijeli še državljana Egipta, Afganistana, Maroka in dva državljana Irana.

Sobota in nedelja

V soboto zvečer do v Brezju pri Veliki Dolini prijeli še štirinajst državljanov Afganistana, policisti pravijo, da je šlo tudi v tem primeru za družine. V noči na nedeljo so v Podgračenem prijeli državljana Sierra Leone in Bangladeša, v noči na ponedeljek pa trinajst odraslih z otroki iz Afganistana.

Dva Hrvata ustavili na Barju, peljala sta pet državljanov Bangladeša in tri Afganistance

V petek popoldne so ljubljanski policisti na Barju ustavili dve vozili, ki sta na območju Posavja pobrali več oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo in se po avtocesti odpeljali v notranjost države. Brežiški policisti so o dogajanju obvestili novomeški operativno-komunikacijski center, le-ta pa ljubljanskega.

Tihotapca sta ostala v priporu

Ljubljanski policisti so vozili prestregli, v postopek so se poleg brežiških policistov vključili še novomeški kriminalisti. V preiskavi so ugotovili, da sta 20- in 22-letna državljana Hrvaške v vozilu peljala pet državljanov Bangladeša in tri državljane Afganistana. Oba voznika so pridržali in kazensko ovadili, po zaslišanju pa sta ostala v priporu.

Na Blanci prijeli pet Maročanov

V torek zjutraj so sevniški policisti v okolici Blance prijeli pet državljanov Maroka, za katere se je izkazalo, da so mejo prestopili izven mejnega prehoda. V sredo ponoči so policisti specializirane enote za nadzor državne meje v Slogonskem prijeli štiri državljane Turčije, ki so v Slovenijo prišli nezakonito.

Jugorje, Koritno, Črnc

V četrtek popolne so metliški policisti na Jugorju srečali državljana Rusije, ki ni znal pojasniti, kako je prišel v Slovenijo, zato so ga odpeljali na policijsko postajo. Zvečer so v Koritnem brežiški policisti prijeli enajst državljanov Afganistana. Še dva državljana Afganistana in državljana Alžirije so prijeli v Črncu v petek zgodaj zjutraj. "Postopki s tujci še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

policija
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja