Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
17.06.2022
12:32
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so pri nadzoru državne meje v krajih Bukošek, Rigonce, Ponikve, Novo mesto in Dobova prijeli 36 tujcev.

S srede na četrtek prijeli 15 tujcev

Bukošek, Rigonce

Brežiški policisti so iz srede na četrtek prijeli petnajst tujcev, ki so na nezakonit način prišli v Slovenijo. V torek zvečer so v Bukošku prijeli dva državljana Turčije in tri državljane Iraka. Patrulja Slovenske vojske, ki je pomagala policiji pri nadziranju državne meje, je v četrtek ob pol šestih zjutraj v Rigoncah opazila državljana Maroka, ki je mejo prestopil izven mejnega prehoda. Tujca so prijeli in v postopek prevzeli policisti.

Posredovali so tudi reševalci

V Slovenski vasi in Brezju pri Veliki Dolini so v sredo dopoldne prijeli devet državljanov Burundije. Posredovali so tudi reševalci, saj je ena od žensk potrebovala zdravniško oskrbo.

V četrtek prijeli 21 tujcev

Ponikve, Novo mesto, Dobova

V četrtek dopoldne so v Ponikvah pri Brežicah policisti prijeli po šest državljanov Indije in Pakistana ter dva državljana Pakistana. Novomeški policisti so v četrtek, nekaj pred enajsto uro dopoldne, na vlaku, ki je v Novo mesto pripeljal iz Črnomlja, prijeli tri državljane Iraka. Na železniški postaji Dobova so v petkovih zgodnjih urah prijeli štiri državljane Kube. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

krško
državna meja
brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja