Skip to main content
V Posavju 14.5° C Sreda, 20. oktober 2021
12.08.2020
12:49
Policija 113, avtomobil
Foto: ePosavje.com
Policisti občanom svetujejo previdnost ob obiskih neznancev. Opažajo namreč, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so bolj pogoste v dopoldanskem času.

Previdnost pred obiski nepovabljenih gostov

Tudi ob delu na bližnjem vrtu zaklepajte hišo!

Kot pravijo policisti, storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje.

Ob nenapovedanih obiskih neznancev bodite še posebej pozorni!

Da so bili žrtev kaznivega dejanja, največkrat ugotovijo šele v naslednjih dneh

Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja. Policisti zato občanom svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni.

Tujcev nikar ne vabite v hiše

Občani naj tako tujcev ne vabijo v hiše in naj jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi.

Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo občani pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

(eP)

policija
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja