Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
15.05.2020
12:34
Policisti v poostrenem nadzoru ugotovili več kršitev
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto so v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor prometa v četrtek izvajali poostren nadzor.

Kaj vse so policisti preverjali med nadzorom?

Med 9. in 13. uro so na avtocesti izvajali poostren nadzor s področja varnosti cestnega prometa in mejnih zadev in tujcev. Med nadzorom so preverjali ustreznost dokumentov voznikov, vozil in tovora, tehnično brezhibnost vozil, delovni čas voznikov, psihofizične sposobnosti voznikov in ustreznost tahografov v vozilu.

Ustavili so 45 osebnih in 42 tovornih vozil

Kot pravijo policisti, so v nadzoru sodelovali tudi delavci FURS in podjetja Cestel, ki izvaja tehtanje tovornih vozil. Ob tem so opravili preusmeritev prometa preko nadzorne točke na Dobu, v smeri proti Ljubljani, ustavili in kontrolirali so 45 osebnih avtomobilov in 42 tovornih vozil.

Nadzor prometa na avtocesti

Ugotovili so več kršitev, napisali tudi nekaj plačilnih nalogov

Policisti so ugotovili tri kršitve v zvezi s prekoračitvijo dnevnega časa vožnje, odmorov ter počitkov, uvedeni so bili postopki zoper pravne osebe, deset kršitev je bilo zaradi neupoštevanje prometne signalizacije. Ob tem so zaradi kršitev izdali tri plačilne naloge in izrekli sedem opozoril, tri kršitve so se nanašale na tehnično brezhibnost motornih vozil, ena kršitev pa je bila zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

19 vozil so stehtali, tri so bila preobremenjena

Vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo

V nadzoru so stehtali 19 vozil, od katerih so bila tri preobremenjena. Kršiteljem so policisti izdali plačilne naloge in uvedli hitre postopke zoper pravne osebe. V nadzoru so policisti kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli avtomobil in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

(eP)

policija
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi