Skip to main content
V Posavju 1.6° C Torek, 26. oktober 2021
23.09.2021
13:24
Foto: ePosavje.com
Okoli pol ene zjutraj so neznanci oropali Mercatorjevo trgovino v Kostanjevici na Krki. Po pregledu varnostnih kamer so ugotovili, da so bili na delu štirje moški, ki so odnesli sef z denarjem.

Neznanci odpeljali sef

"Zgodilo se je ob pol enih zjutraj, mi smo bili v petnajstih minutah obveščeni, ko je varnostnik prišel na kraj, ko je zaznal alarm," nam je v telefonskem pogovoru okoli pol devete ure zjutraj povedal lastnik Mercatorjeve franšizne prodajalne v Kostanjevici na Krki Ladko Petretič, sicer kostanjeviški župan. "Na kraju je bila takoj prisotna policija, pregledali so varnostne kamere. Sicer v objekt nismo vstopili, ker še zdaj tam preiskujejo. Na varnostnih kamerah smo videli, da so bili štirje možakarji, ki so naložili sef v voziček, ki ga imajo za prevoz blaga, odpeljali do glavne ceste, naložili v avto in odpeljali v smeri Novega mesta. Kaj drugega bodo pokazale nadaljnje preiskave." 

Ocena povzročene škode zaenkrat še ni znana

Škoda še ni ocenjena, nam je dejal sogovornik. "Vizualno je škoda na samih dvojih vratih, ki so jih uničili, da so vstopili v objekt, približno deset tisoč evrov, kakšna je pa sama vrednost denarja, kartic in raznih bonov v sefu, pa ne bi vedel. Bo treba opraviti inventuro in bodo videli, kaj je," je še dodal sogovornik.

(eP)

kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja