Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
04.03.2021
18:06
Foto: arhiv ePosavje
Nekaj pred 14. uro so se čez Krško znova zaslišale gasilske sirene, pri Velikem Dolu pri Koprivnici je prišlo do požara v naravi, vklopili so tudi sistem javnega alarmiranja.

Požar pri Velikem Dolu pri Koprivnici 

KRŠKO Pri Velikem Dolu v Koprivnici je namreč nekaj pred 14. uro prišlo do požara v naravi. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so v akcijo poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško, s sireno sistema javnega alarmiranja pa so z znakom za neposredno nevarnost v akcijo poslali še gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen.

(18:01) Gorela je suha trava

Ena oseba je poiskala zdravniško pomoč

Ob 13.47 je v naselju Veliki Dol, občina Krško, gorela suha trava. Požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen in Poklicne gasilske enote Krško. Kot še dodajajo v obvestilu, je ena oseba zaradi vdihavanja dima poiskala zdravniško pomoč.

(18:04) Pa še požar pri kraju Dalce

Ob 17. uri in 11 minut pa so v akcijo znova poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško, saj je v kraju Dalce pri Velikem Trnu prišlo do še enega požara v naravi.

Zagorelo v gozdu

S sireno z znakom za neposredno nevarnost so aktivirali še najbližjo gasilsko enoto, gasilce prostovoljnega gasilskega društva Veliki Trn. Požar v gozdu na površini približno 30 kvadratnih metrov so gasilci pogasili s skupnimi močmi.

(eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja