Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
06.07.2020
11:20
Helikopter, Sevnica, Radna, 6. julij 2020
Foto: PGD Sevnica
Ponedeljek v Posavju, kot že dolgo ne. Sevniški gasilci so po jutranjem požaru dopoldne pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe. Priletel je tudi helikopter.

Poškodba pri padcu

Reševalci so ga oskrbeli, helikopter ga je odpeljal v Maribor

Ob 8.49 se je v naselju Šentjur na Polju, občina Sevnica, pri padcu poškodoval občan. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so poškodovanega na kraju oskrbeli in na pomoč poklicali helikopter. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali do helidroma na Radni.

Pomagali tudi tudi gasilci

Helikopter Slovenske vojske je nato v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor poškodovano osebo iz Sevnice prepeljal v Univerzitetni klinični center Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

Kaj o dogodku pravijo policisti?

75-letnik padel z višine

Policisti Policijske postaje Sevnica so bili okoli 9.30 obveščeni o nesreči pri delu v Šentjurju na Polju. Policisti so opravili so ogled in ugotovili, da je 75-letni moški opravljal obnovitvena dela na terasi stanovanjske hiše in padel z višine okoli dveh metrov.

Policisti okoliščine dogodka še preverjajo

Hudo poškodovanega moškega so s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, policisti okoliščine še preverjajo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

helikopter
nmp sevnica
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja