Skip to main content
V Posavju 18.3° C Nedelja, 9. maj 2021
18.04.2020
20:15
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Poškodba z motorno žago, pri Kostanjevici na Krki našli ročno bombo, pena na reki Savi pri Spodnjem Starem Gradu ni bila nevarna. S številke 112 tudi sedem nujnih klicev.

Poškodba z žago, našli ročno bombo, pena ni bila nevarna

Našel ročno bombo iz 2. svetovne vojne

Ob 9.03 je v naselju Sajevce, občina Kostanjevica na Krki, občan naletel na ročno bombo iz obdobja II. svetovne vojne, angleške izdelave. Nevarno najdbo sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi Dolenjske in Ljubljanske regije uničila na kraju najdbe.

Pena ni bil kemijsko nevarna

V petkovem večeru so na reki Savi pri Spodnjem Starem Gradu opazili belo rjavo snov. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so v reko postavili lovilna črevesa in preko noči in dneva opravili več ogledov kraja dogodka. Gasilci so v soboto s pomočjo čolna z gladine reke Save popivnali okoli sto litrov peneče se snovi in odstranili vpojna črevesa. Iz Mobilne enote ekološkega laboratorija (MEEL) so na podlagi včeraj odvzetih vzorcev danes sporočili, da snov ni kemijsko nevarna. Za odvoz odpadkov bo poskrbelo podjetje Saubermacher.

Poškodovala se je pri delu z motorno žago

Ob 17.23 se je v Vrhovski vasi, občina Brežice, občanka poškodovala po roki pri delu z motorno žago. "Oskrbljena je bila v Urgentnem centru Brežice, obveščene so bile pristojne službe," pravijo v sporočilu.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice smo v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece pripeljali 5 m3 pitne vode porabnikom v naselju Križe.

(eP)

krško
kostanjevica na krki
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja