Skip to main content
Petek, 22. september 2023
13.10.2020
10:13
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Med tokratno policijsko kroniko žal tudi o nasilju v družini, ko so morali posredovati krški policisti in 40-letniku izrekli prepoved približevanja.

Pretepel partnerko in jo poškodoval

Policisti pravijo, da naj bi bil v preteklosti večkrat nasilen do žrtve

KRŠKO Policisti Policijske postaje Krško so v ponedeljek posredovali zaradi nasilja v družini, zaščitili so žrtev in 40-letnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja

Policisti so ugotovili so, da je nasilnež partnerko pretepel in jo poškodoval, v preteklosti pa naj bi bil že večkrat nasilen do žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo

"40-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in lahke telesne poškodbe," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Prijava nasilja v družini

Prijavo nasilja v družini lahko vloži vsakdo - žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove. K prijavi so posebej zavezani vrtci, šole, zdravstvene organizacije (zdravniki, terapevti, psihiatri idr.), po uradni dolžnosti pa jo morajo vložiti uradne osebe. Vložiti jo je mogoče kadar koli, ne le tedaj, ko se žrtev odloči za razvezo.

Nujna intervencija policije - klic v sili 113

V nujnih primerih, ko je ogroženo življenje, ali v drugih primerih, ko je potrebna intervencija policije, ne odlašajte in pokličite številko policije za klic v sili 113!

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja