Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
12.09.2019
08:18
Helikopter v Krškem, Foto: ePosavje.com
Krški reševalci so imeli v sredinem popoldnevu tudi dve intervenciji, ki sta ostali zabeleženi na servisu 112. Nekaj pred 20. uro je v Krškem pristal helikopter Slovenske vojske.

Poškodba v Brodu pri Podbočju

Helikopter v Krškem

Ob 18.25 se je v Brodu v Podbočju, občina Krško, pri delu poškodovala občanka. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so jo oskrbeli, nato pa je nekaj minut po 19.30 uri iz Maribora v Krško priletel helikopter Slovenske vojske in jo s pomočjo ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljal v Univerzitetni klinični center v Ljubljano.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

Delovna nesreča v Brodu pri Podbočju

V okolici Podbočja se je popoldne pri delu huje poškodovala 60-letna domačinka. Po prvih ugotovitvah policistov so luščili koruzo s strojem, ki je bil priključen na kmetijski traktor.  Poškodovana je v določenem trenutku na segla z roko v stroj, kjer se nahajajo valji, pri čemer ji je stisnilo roko in potegnilo v stroj.

Stroj ji je stisnil prste in del dlani

"Domači so to opazili in takoj ugasnili traktor. Stroj ji je stisnil prste in del dlani, prvo pomoč so ji nudili na kraju, nato pa je bila s helikopterjem odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana na nadaljnje zdravljenje," dodajajo policisti.

Reševalci z gasilci par ur prej na Kolodvorski ulici

Ob 15.39 so sicer na Kolodvorski ulici v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Krško pri prenosu obolele osebe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali dva poziva za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
helikopter
slovenska vojska
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi