Skip to main content
V Posavju 15.9° C Sobota, 1. oktober 2022
17.08.2020
14:36
Grafika: ePosavje
Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Novo mesto je 14. 8. nekaj po 19. uri prejel več klicev na pomoč zaradi množičnega pretepa pred prodajalno v Krškem.

Množični pretep v Krškem

Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj in prva sta na kraj dogodka prispela policista PP Krško. Opazila sta starejšega moškega, ki je bil močno okrvavljen, v bližini pa se je nahajala ženska, ki je v roki držala sekiro. Na njun ukaz je nevaren predmet odložila. Med postopkom sta policista v bližini zaznala pretep še med tremi osebami, ki niso upoštevale ukaza, naj prenehajo  s  pretepanjem. Eden izmed udeležencev je v roki držal mačeto in nameraval  zamahniti proti drugemu, zato je policist izstrelil opozorilni strel  in preprečil napad. Drugi udeleženec ni upošteval ukazov policistov, s pretepanjem je nadaljeval in s kolom pretepal moškega, ki je ležal na tleh, zato so policisti sprožili še en opozorilni strel.

Vzrok pretepa spor med člani dveh družin

Zoper udeležence pretepa so uporabili prisilna sredstva, jih  obvladali in jim zasegli nevarne predmete. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin pretepa. Po prvih ugotovitvah in  zbranih obvestilih pa je bil vzrok za pretep spor med člani dveh družin, ki se med sabo poznajo.

Dvema udeležencema odvzeli prostost

30-letnemu in 23-letnemu napadalcu so odvzeli prostost in odredili pridržanje zaradi utemeljenih razlogov za sum, da sta storila kaznivo dejanje poskusa uboja. Tri  poškodovane osebe so  reševalci  odpeljali  v bolnišnico in po prvih informacijah gre pri vseh za lažje poškodbe.

(PU Novo mesto, eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja