Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
16.08.2022
13:16
NMP Sevnica, rešilec
Foto: ePosavje.com
V ponedeljek 42-letnik povzročil nesrečo in napihal, pri Raki v nedeljo 18-letni voznika osebnega avtomobila spregledal 15-letnika.

Dve prometni nesreči

42-letnik povzročil nesrečo. In napihal

Policisti Policijske postaje Sevnica so bili v ponedeljek nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči med Vrhovim in Sevnico. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila peljal proti Vrhovem in v ovinku zapeljal levo ter trčil v 60-letnega motorista. Reševalci so lažje poškodovanega motorista oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

S preiskavo nesreče še niso končali

Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Policisti zdaj nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

18-letnik spregledal 15-letnega kolesarja

Krški policisti so bili o prometni nesreči v Zabukovju pri Raki obveščeni v nedeljo nekaj pred 19. uro. Po opravljenem ogledu kraja dogodka so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri vključevanju na prednostno cesto spregledal 15-letnega kolesarja in trčil vanj.

Kolesar se je lažje poškodoval

Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policija, avtomobil

V Krakovski "hosti" sekali hraste

Krški policisti so v petek na območju Krakovskega gozda izsledili in prijeli več osumljencev, ki so sekali drevje in poskušali odtujiti okoli tri kubične metre hrastovega lesa. Policisti so ukradeni les zasegli in o tatvini obvestili lastnika gozda, osumljence pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

sevnica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja