Skip to main content
V Posavju 13.6° C Ponedeljek, 26. september 2022
29.06.2021
20:00
Foto: arhiv ePosavje
Popoldne je na Borštu v občini Brežice prišlo do požara, z Regijskega centra za obveščanje Brežice so vklopili sireno, gasilci so že v akciji.

Požar na Borštu

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so popoldne sporočili, da so bili ob 16. uri in 12 minut obveščeni o požaru v naravi na območju Boršta v občini Brežice. V akcijo so poslali gasilce PGD Cerklje ob Krki in PGD Skopice, za njihovo aktiviranje so vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost. Gasilci so požar na njivi s pšenico pogasili.

Torek v Posavju

Gasilci dopoldne v Kerinovem Grmu

Dopoldne, ob 9.34 je bilo, je v naselju Kerinov Grm v občini Krško zagorel odpadni material na površini stotih kvadratnih metrov. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so pogasili požar in preprečili širjenje požara na polje pšenice in ječmena v neposredni bližini.

Mačka rešili iz vodnjaka

Ob 17.09 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica v naselju Gornje Brezovo s tehnično intervencijo rešili mačka iz vodnjaka.

Avto s ceste

Ob 11.07 pa je na Vrhovem v občini Radeče osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri izvleki vozila.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

brežice
krško
pge krško

Pridružite se nam