Skip to main content
V Posavju 0.2° C Petek, 27. januar 2023
29.06.2021
20:00
Foto: arhiv ePosavje
Popoldne je na Borštu v občini Brežice prišlo do požara, z Regijskega centra za obveščanje Brežice so vklopili sireno, gasilci so že v akciji.

Požar na Borštu

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so popoldne sporočili, da so bili ob 16. uri in 12 minut obveščeni o požaru v naravi na območju Boršta v občini Brežice. V akcijo so poslali gasilce PGD Cerklje ob Krki in PGD Skopice, za njihovo aktiviranje so vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost. Gasilci so požar na njivi s pšenico pogasili.

Torek v Posavju

Gasilci dopoldne v Kerinovem Grmu

Dopoldne, ob 9.34 je bilo, je v naselju Kerinov Grm v občini Krško zagorel odpadni material na površini stotih kvadratnih metrov. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so pogasili požar in preprečili širjenje požara na polje pšenice in ječmena v neposredni bližini.

Mačka rešili iz vodnjaka

Ob 17.09 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica v naselju Gornje Brezovo s tehnično intervencijo rešili mačka iz vodnjaka.

Avto s ceste

Ob 11.07 pa je na Vrhovem v občini Radeče osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri izvleki vozila.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

brežice
krško
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja