Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.04.2020
12:29
Požar, Gradnje, Podbočje
Foto: bralka
V krški občini so se zgodaj popoldne zaslišale sirene, nad Podbočjem je prišlo do gozdnega požara, gorelo je na 15 hektarih.

Gozdni požar nad Podbočjem

Gorelo je na 15 hektarjih

KRŠKO Ob 13.19 je v bližini naselja Gradnje v občini Krško, med Podbočjem in Kostanjevico na Krki, gorelo v gozdu.

V akciji gasilci iz krške in kostanjeviške občine

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško, Prostovoljnega gasilskega društva Podbočje, Malo Mraševo in Kostanjevica na Krki so požar na površini okoli 15 hektarjev pogasili in preprečili nadaljnje širjenje. Za aktiviranje gasilskih enot so sicer uporabili sistem javnega alamiranja z znakom za preplah.

PONEDELJEK, 6. APRIL

Kaj o požaru pravijo policisti?

(12:27) Lesen objekt uničel, še en poškodovan

Policisti Policijske postaje Krško so bili v soboto nekaj po 13. uri obveščeni o požaru v gozdu na območju Dola. V požaru je zgorelo okoli 15 hektarov podrasti, lesen objekt, še en objekt pa je bil zaradi požara poškodovan.

66-letniku je ogenj ušel izpod nadzora

Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je 66-letni moški ob počitniški hiši požigal grmičevje in podrast, ogenj pa mu je ušel izpod nadzora. Ob tem dodajmo, da še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja!

Sum povzročitve splošne nevarnosti

Policisti so o požaruobvestili pristojnega inšpektorja in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Obvestila in ostale aktivnosti

Sedem pozivov za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja