Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
15.11.2021
07:44
PGD Sevnica
Foto: PGD Sevnica
Med vikendom so v Posavju zabeležili požar, prometno nesrečo in dve tehnični intervenciji.

Sobota

V soboto dopoldne, ob 10.46 je bilo, so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica posredovali v Orešju nad Sevnico, kjer so s tehničnim posegom rešili žival v hlevu. Ob 16.27 so na Vodnikovi ulici v Brežicah posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in nudili pomoč osebi, ki je padla v stanovanju.

Ob 17.21 je v Dalmatinovi ulici v Sevnici osebno vozilo zapeljalo preko ograje, betonske škarpe in pristalo na boku v sadovnjaku. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, voznico vozila prenesli do reševalnega vozila ter stabilizirali vozilo. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovanko oskrbeli v Zdravstvenem domu Sevnica.

Nedelja

Ob 19.15 je v naselju Brezovica na Bizeljskem v občini Brežice v kuhinji stanovanjske hiše zagorelo olje na štedilniku. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bizeljsko in Stara vas so ogenj, ki je štedilnik in kuhinjsko napo uničil pogasili. Prostore so prezračili in pregledali s termovizijsko kamero, obveščene so bile pristojne službe.

NMP Krško, rešilec 112

Obvestila in ostale aktivnosti

Prejšnji teden so na v Posavju zabeležili enajst izrednih dogodkov, od tega tri v občini Krško, tri v občini Brežice in pet v občini Sevnica.

Med vikendom 39 pozivov za nujno pomoč, samo v soboto čez dan 21

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer od petka popoldne do ponedeljka zjutraj s številke 112 posredovali 39 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja