Skip to main content
Torek, 16. april 2024
22.03.2021
19:06
Požar v Zidanem Mostu, Foto: PGD Rimske Toplice
Foto: PGD Rimske Toplice
Gasilci so v ponedeljek posredovali na Obrežju in pri Zidanem Mostu, brežiške reševalce so na pomoč poklicali v naselje Silovec, kjer se je zgodila prometna nesreča.

Madež, požar in nesreča

Na Obrežju oljni madež

Nekaj pred 7. uro zjutraj, ob 6.56 je bilo, je na tovornem terminalu Mednarodnega mejnega prehoda Obrežje iz tovornega vozila izteklo hidravlično olje. Na pomoč so poklicali gasilce Poklicne gasilske enote Krško, ki so oljni madež posuli z vpojnimi sredstvi in očistili cestišče.

Požar v Zidanem Mostu

Ob 11.07 je v Zidanem Mostu, občina Laško, drevo padlo na električni vodnik daljnovoda. Zaradi iskrenja se je vnela trava v okolici. Požar na površini okoli šesto kvadratnih metrov so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Laško, Zidani Most in Rimske Toplice. Gasilci so na kraju požara še preventivno pregledali okolico.

Nesreča pri Silovcu v občini Brežice

Slabe tri ure pozneje, ob 14. uri, je v naselju Silovec, med Sromljami in Pišecami v občini Brežice, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta trčila traktor in kolesar. Poškodovanega kolesarja so reševalci nujne medicinske pomoči Brežice na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Obvestila in ostale aktivnosti

Osem nujnih klicev z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja