Skip to main content
Torek, 5. december 2023
14.04.2021
11:47
Foto: ePosavje.com
Požar v Brežicah - ob 13.39 uri je zagorelo v Ulici kozjanskih borcev, aktivirali so gasilce iz šestih gasilskih društev v občini Brežice. O vzrokih za požar v nadaljevanju novice.

Požar v Ulici kozjanskih borcev v Brežicah

BREŽICE Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, je v Ulici kozjanskih borcev zagorelo na objektu. Tako so aktivirali gasilce iz petih gasilskih društev, za njihovo aktiviranje so uporabili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

(14:16) V akciji gasilci iz petih društev

S številke 112 so aktivirali gasilce iz prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Brežice, PGD Brežice okolica, PGD Bukošek, PGD Cerina in PGD Obrežje.

(14:17) Aktivirali so še gasilce PGD Mihalovec

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so nekaj pred 14. uro aktivirali še gasilce prostovoljnega gasilskega društva Mihalovec

(16:01) Zagorelo električna napeljava

Kot pravijo v uradnem obvestilu o dogodku, je ob 13.39 v poslovnem objektu v Ulici kozjanskih borcev v Brežicah zagorela električna napeljava.

Gasilci PGD Brežice, Brežice okolica, Bukošek, Mihalovec, Cerina, Obrežje in Dečno Selo so požar na elektro omrežju pogasili, prezračili in s termovizijsko kamero pregledali prostor. Poškodovana je razna oprema v skladišču in uničena električna napeljava.

Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Brežice, dežurni pri Elektro Celje je opravil odklop električne energije.

14. april 2021

(11:48) Kaj o požaru pravijo policisti?

Policisti pravijo, da so požar, ki je zajel skladiščne prostore in se je razširil po celotnem objektu, gasilci omejili in pogasili. V požaru ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni je nastalo za več deset tisoč evrov premoženjske škode.

Nadaljujejo s preiskavo

"Kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vzrokov za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo," dodajajo v sporočilu.

brežice
pgd brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja