Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
29.12.2019
17:00
Foto: arhiv ePosavje
Na božični večer so krški poklicni gasilci, gasilci PGD Veliki Kamen, reševalci in policisti posredovali v Mrčnih selah. Tri osebe so oskrbeli reševalci.

Požar v Mrčnih selah

Na božični večer

Ob 22.42 je v naselju Mrčna sela, občina Krško, zagorel stanovanjski objekt. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen so požar pogasili, iznesli plinsko jeklenko iz objekta in preprečili širitev požara na sosednje objekte.

Tri osebe so se nadihale dima

Eno so reševalci odpeljali v bolnišnico

V požaru so se tri osebe nadihale dima, dve osebi so reševalci nujne medicinske pomoči Krško oskrbeli na kraju, eno pa prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice. "O dogodku so bile obveščene pristojne službe," dodajajo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Kaj o požaru pravijo policisti?

Zagorelo naj bi zaradi napake na električnem motorju stroja

V torek zvečer je zagorelo gospodarsko poslopje v Mrčnih selih. Gasilci so požar omejili in pogasili ter postavili požarno stražo, policisti s kriminalističnim tehnikom pa naslednji dan opravili ogled kraja.

Škode je za več kot 10.000 evrov

Po prvih ugotovitvah je zagorelo zaradi napade na električnem motorju stroja, požar pa se je nato razširil na 8 x 4 metre velik gospodarski prostor, kjer so imel spravljenega več orodja in strojev ter motorno kolo. "Lastnikom je bila povzročena škoda za več kot deset tisoč evrov. Gasilci so prišli na kraj pravočasno, da ni zagorela še bližnja brunarica," še dodajajo policisti.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi