Skip to main content
V Posavju 6.7° C Sreda, 7. december 2022
13.12.2021
12:07
Foto: arhiv ePosavje
V nedeljskem večeru je zagorelo v Šentjanžu, z Regijskega centra za obveščanje Brežice so poslali obvestilo.

Požar v Šentjanžu

(19:06) Vklopili so sireno

Ob 18. uri in 28 minut je zagorelo v Šentjanžu, na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da je prišlo do požara v gostinskem objektu. Za aktiviranje gasilcev domačega Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Šentjanž so vklopili sireno iz sistema javnega alamiranja z znakom za neposredno nevarnost.

(21:54) Zagorelo je v kurilnici

Ob 18.28 je v naselju Šentjanž v občini Sevnica zagorelo v kurilnici, v kletnih prostorih stanovanjsko poslovnega objekta. Gasilci PGD Šentjanž in Tržišče so požar pogasili, prostore pregledali s termovizijsko kamero, jih prepihali in prezračili, o dogodku pa so obvestili vse pristojne službe.

(12:07) V požaru za okoli 20.000 evrov škode

Sevniški policisti so bili v nedeljo ob 18.30 obveščeni o požaru v gostinskem lokalu v Šentjanžu. Požar so gasilci omejili in pogasili, po prvih ugotovitvah pa je do požara prišlo v kurilnici objekta, ki jo je ogenj uničil, nastalo je za okoli 20.000 evrov škode. "Okoliščine in vzrok za nastanek požara policisti še preiskujejo," pravijo policisti.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 24-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam